december 13, 2017 1 min lezen

Er is een oud gezegde dat sereniteit de weg naar wijsheid is. Nou, wijsheid is ook de weg naar betere thee.

Als theekenner ben ik er zeker van dat je voortdurend op zoek bent naar manieren om je theedrinken te verbeteren. Ik weet zeker dat ik aan het begin van mijn reis op zoek was naar hetzelfde.

Zoals velen van jullie was mijn eerste smaak van groene thee bitter, zonder smaak en aroma. Waarom? Omdat mijn moeder, die mij dat eerste kopje gebrouwen heeft, niet begreep hoe je zo'n delicaat en subtiel product moet bereiden.

In de jaren die volgden, heb ik het mijn missie gemaakt om de perfecte beker te leren brouwen. Ik bezocht Japanse theewinkels, zat met oudere Europese theeliefhebbers, stond op de Chinese hellingen waar thee werd verbouwd, en ik luisterde. Ik heb geleerd. En die kennis wil ik met u delen.

Het belangrijkste wat u moet onthouden is dit oude Chinese gezegde.

Water is demoeder van thee. Atheepot zijnpater. Envuur delerares.”

Net als jij ben ik gepassioneerd door thee. Ik werk elke dag hard om die oude theecultuur naar mijn klanten te brengen en ik weet dat mijn liefde voor thee een impact heeft.

Dus dank u wel. Bedankt voor het luisteren naar wat ik heb geleerd. Bedankt voor het gebruik van deze kennis. Dank u voor uw hulp bij het verspreiden van de theecultuur over de hele wereld.

Hier is aan al die perfecte kopjes thee die nog moeten komen.

Wouter
Oprichter, Theedalvallei


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voor ze verschijnen.

Begin Uw Reis

NL

[[recommendation]]

NL